1.784 zonnepanelen op onderwijsdaken OSG Singelland | Pranger-Rosier

1.784 zonnepanelen op onderwijsdaken OSG Singelland

Geplaatst op 15 september 2016

Op de daken van 5 gebouwen van onderwijsinstelling OSG Singelland worden in totaal 1.784 zonnepanelen geplaatst. De zonnepanelen worden geplaatst met SDE+-subsidie uit 2014.

 

Op woensdag 14 september zijn de eerste zonnepanelen op het dak van vmbo-school Singelland Van Haersmasingel in Drachten geplaatst. De hoofdvestiging van Openbare Scholengemeenschap Singelland bijt daarmee het spits af voor de andere locaties in Drachten, Burgum en Surhuisterveen. De installatie wordt verricht door Pranger-Rosier Installaties en ASN Installaties. Deze samenwerkende bedrijven uit Dokkum kwamen als beste uit de bus na een Europese aanbesteding.

 

Singelland is een scholengemeenschap met 6 locaties in Drachten, Burgum en Surhuisterveen. De onderwijsinstelling kent een breed aanbod: van praktijkonderwijs tot vmbo, havo, vwo en internationale schakelklassen (ISK) voor niet-Nederlandstalige leerlingen. Singelland laat op 5 locaties (met uitzondering van ISK in Drachten) 1.784 zonnepanelen installeren.

 

Social Return: ook leerlingen schenken aandacht aan zonnepanelen
Pranger-Rosier en ASN kwamen als beste uit de bus na een Europese aanbesteding, waarbij prijs-kwaliteit verhouding, duurzaamheid, het plan van aanpak en Social Return uitgangspunten waren. Social Return betekent in dit verband dat onze leerlingen via projecten op diverse niveaus een lesprogramma krijgen aangeboden waarin onder meer de werking en effecten van zonnepanelen worden uitgelegd. Bovendien komt in elke Singellandschool een monitor te hangen waarop de prestaties van de zonnepanelen te volgen zijn. Het streven is om in november alle zonnestroominstallaties geplaatst en in gebruik te hebben.


Bijdragen aan een beter milieu
Vanuit de overheid (Stimulering Duurzame Energieproductie) krijgt Singelland een subsidievergoeding per opgewekt KWh. De afschrijftermijn van de totale investering zal rond de 14 jaar zijn. “Singelland draagt hiermee graag haar steentje bij aan een beter milieu”, aldus bestuurder Pieter Schram. Singelland streeft naar duurzaamheid en legt maatschappelijke verantwoording af wat betreft het verbeteren van het milieu; vorig jaar werd op het Drachtster Lyceum bijvoorbeeld een duurzaam watertappunt in gebruik genomen en de afgelopen jaren hebben meerdere locaties bovendien het vignet Gezonde Schoolkantine en Gezonde School verdiend.
 « Naar overzicht