Aan de slag voor Parkhoven in Leeuwarden | Pranger-Rosier

Aan de slag voor Parkhoven in Leeuwarden

Geplaatst op 21 oktober 2016

Via Jorritsma Bouw hebben we opdracht gekregen om de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties te verzorgen voor het nieuwbouwproject ‘Parkhoven’. Zorgorganisatie Kwadrantgroep gaat op haar eigen terrein van het huidige Parkhove en het voormalige kassenterrein Van Smeding in de wijk Achter de Hoven in Leeuwarden nieuwe woonzorgconcepten ontwikkelen. Er worden 54 verpleeghuisplaatsen gerealiseerd in de vorm van kleinschalige woonvormen voor zowel mensen met een dementie als mensen met lichamelijke problematiek.

 

Inmiddels heeft de nodige voorbereiding al plaatsgevonden. Er is zelfs een levensgrote badkamer nagebouwd in onze werkplaatsin Dokkum, een zogenaamde mock-up. Hier kunnen medewerkers van Palet controleren of de badkamer voldoet aan het verwachtingspatroon en ervaren of de ruimte goed werkbaar is.

 

Bij de installaties gaan we gebruik maken van een waterleiding sprinklerinstallatie, wat tot nu toe nog vrij uniek is in Nederland. Het gebouw wordt natuurlijk ook goed beveiligd door brandscheidingen en voorzien van een brandmeldinstallatie. De sprinklerinstallatie is extra en erop gericht om nog meer tijd te winnen in het geval van brand. Het creëren van deze extra tijd is bij een calamiteit in een zorgcentrumontzettend belangrijk.

 

Voor het verwarmen en koelen van het gebouw gaan we gebruik maken van betonkernactivering (BKA). Door vloeistof door leidingen te transporteren, die in de kern van de betonnen vloer of plafond zijn aangebracht, worden de ruimtes in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld. In tegenstelling tot vloerverwarming zorgt het voor warmteafstraling naar boven én naar beneden. De luchtwater-warmtepomp die de vloeistof van de juiste temperatuur voorziet heeft een rendement met een COP (Coëfficiënt of Performance) van circa 5. Dit is hoog, want meestal ligt het rendement op 4. Door het toepassen van deze luchtwater-warmtepomp kan een grote energie- en kostenbesparing worden gerealiseerd. Daarnaast zorgt de BKA voor een geleidelijke straling waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat.

 

De verlichtingsinstallatie wordt uitgevoerd met LED armaturen en op de platte daken gaan we PV-panelen installeren. Beide dragennatuurlijk bij aan een duurzaam gebouw. Ook wordt het gebouw voorzien van een geavanceerd verpleegoproepsysteem.

 

De komende tijd houden we u zeker op de hoogte van de vorderingen van Parkhoven in Leeuwarden.

 

.

  • Mock up van de badkamer bij Pranger-Rosier in Dokkum
  • Bouwterrein Parkhoven


« Naar overzicht