Duurzame techniek | Pranger-Rosier

Duurzame techniek

Warmtepompen
Uw pand ’s winters warm en ’s zomers koel. Het kan dankzij opgepompt grondwater of gewoon de lucht om u heen. Warmtepompen kunnen worden toegepast in combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming, betonkernactivering en luchtbehandelingsinstallaties.

Zonnepanelen
Zonlicht omzetten in elektrische energie. Dat doet u met zonnepanelen (PV-panelen). Het resultaat wordt fraaier dan u verwacht, want de nieuwste panelen kunnen geheel geïntegreerd worden in het ontwerp van uw pand.

Energiezuinige verlichting
Verlichting is vaak een grote verbruiker van energie. Met moderne technieken is dit niet meer nodig. Wij gebruiken zuinige Led-verlichting en spaarlampen, maar passen ook aktieve regeling toe. Automatisch dimmen bij voldoende daglicht en uitschakelen wanneer u uw kantoor verlaat? Voor ons is dit geen science fiction. U zorgt niet alleen voor ons milieu, u merkt het ook nog eens in uw portemonnee.

Windmolens
Staat uw pand op een locatie met veel wind? Grijp uw kans en benut de windenergie. Pranger-Rosier heeft verstand van de molen en zorgt ervoor dat deze aangesloten wordt op uw elektrische installatie.

WKK / Micro-WKK
Een verwarmingsinstallatie die ook elektriciteit opwekt. Een bekende techniek in industrie en utiliteit, maar in mico-formaat nu ook voor de woning beschikbaar. Dit is de nieuwe generatie CV-ketels. Bent u er klaar voor? Wij wel.

Houtverbrandingsintallaties
Uw woning verwarmen met een houtkachel? Dit is weer helemaal modern. Niet alleen voor de sfeer, maar ook uw centrale verwarming kan op hout worden gestookt. Voor particuliere woning, maar ook voor bedrijfsgebouw, school, zorgcentrum of zwembad. Geen continu gesleep met blokken hout, maar automatische aanvoer van bijvoorbeeld houtsnippers of pellets.
Maakt u zich zorgen over de voorraad fossiele brandstoffen? Met hout stookt u duurzaam, milieuvriendelijk, CO2-neutraal.

Waterzijdig inregelen 
Door goed inregelen geeft de hele verwarmingsinstallatie overal de juiste hoeveelheid warmte af. De ketel hoeft minimaal te stoken en het comfort is optimaal.'Dit waterzijdig inregelen geeft een besparing tussen 10 en 30% op de stookkosten. Onze speciaal opgeleide mensen zorgen voor een duurzame besparing.