ECOstyle, het duurzaamste gebouw van Europa! | Pranger-Rosier

ECOstyle, het duurzaamste gebouw van Europa!

  • Ecostyle BREAAM Outstanding

Geplaatst op 8 maart 2016

Op 8 maart hebben heeft Ecostyle in Londen de BREEAM Award® in ontvangst mogen nemen voor het meest duurzame industriële gebouw van Europa! Het nieuwe magazijn is gebouwd naar de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid, waarbij tevens sterk ingestoken is op een duurzame omgeving vol biodiversiteit. De gerenommeerde jury beoordeelde de nominaties op hun benadering van de (natuurlijke) omgeving als geheel, alle aspecten rondom het duurzaam bouwen, zowel vanuit design als constructie, als ook de invloed van het management op het totale bouwconcept. Met Ecostyle zijn we als bouwteam trots op deze bijzondere, internationale erkenning in de vorm van de BREEAM Award® 2016.

In het Friese Oosterwolde ontwikkelt ECOstyle – bekend van de tuinproducten met hun geel-groene verpakking – het ECOmunitypark. Een ambitieus en uniek ecologisch werklandschap met ruimte voor zo’n dertig ‘bewuste’ ondernemers. ECOstyle liet er zelf een nieuw kantoor en magazijn neerzetten, ingezet om hiermee het BREEAM Outstanding certificaat te halen met vijf sterren. Zethoven Bouwplan Groep ontwierp en ontwikkelde het gebouw. De bouw was in handen van Jorritsma Bouw, voor het installatiewerk tekende Pranger-Rosier installaties.

BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Outstanding met de vijf sterren is hierin het hoogst haalbare niveau. Om dit te behalen voor ECOstyle hebben we zelf het hele installatieontwerp omgebouwd zodat het binnen de kaders van BREEAM paste.

De gebouwen zijn zelfvoorzienend op het gebied van energie. Zo wordt het eigen rioolwater gezuiverd en regenwater wordt opgevangen voor onder meer toiletspoeling. PV-panelen wekken de energie op die in het gebouw wordt verbruikt. Uniek is het innovatieve klimaatsysteem wat we in het kantoorgebouw plaatsten, een Triple Aquasysteeem. Een soort VRV-installatie die kan koelen en verwarmen met water. Dit maakt het systeem klaar voor de toekomst, zeker omdat in 2020 geen schadelijk koudemiddel meer is toegestaan in dergelijke systemen. Bij dit systeem wordt helemaal geen koudemiddel gebruikt. Pranger-Rosier is de eerste in Nederland die dit systeem toepast. Toepassing van dit innovatieve systeem leverde ook nog eens extra BREEAM-credits op.

Wilt u meer weten over BREEAM certificering of duurzame installaties?
Neem dan contact op met Marc Mulder en bel 0519 22 85 00.
 

.

  • Breeam Award voor Ecostyle Oosterwolde


« Naar overzicht