Een kijkje in de dag van een servicetechnicus | Pranger-Rosier

Een kijkje in de dag van een servicetechnicus

Geplaatst op 11 maart 2022

 

Een kijkje in de dag van een servicetechnicus

 

Naam: Wesley Sijtsma

Functie: Servicetechnicus

 

Vandaag geven we een kijkje in de werkzaamheden van onze servicetechnicus Wesley Sijtsma. Wesley is een goed voorbeeld van de vele doorgroeimogelijkheden bij Pranger-Rosier Installaties. Hij is sinds 2014 werkzaam bij Pranger-Rosier Installaties en destijds begonnen als stagiair. Na zijn stage is hij doorgestroomd van tweede monteur naar eerste monteur. Daarna heeft hij zich gericht op services en heeft zich ontwikkelt van servicemonteur tot servicetechnicus in de vestiging Leeuwarden. Hij heeft zichzelf telkens uitgedaagd, iets om trots op te zijn!

 

Een techneut in hart en nieren

Wesley kijkt met een technisch oog naar een gebouw. Hij ziet de techniek meteen waar hij binnen komt. Waar de meeste mensen op de inrichting of de mensen letten, kijkt hij naar hoe de installatie is opgebouwd. Een techneut in hart en nieren.

De dagen zijn zeer afwisselend. Zijn planning kan soms onverhoopt heel anders verlopen als er een ‘spoedje’ tussendoor komt. In grote lijnen werkt hij op dezelfde locaties, maar door storingen kan elke dag er weer anders uitzien.

 

De rechtbank in Groningen

Vandaag is hij begonnen met de verwarming van de rechtbank in Groningen. Een gedeelte van het pand werd niet meer verwarmd, iets wat snel moet worden opgelost. Wesley start met het checken van het gebouwbeheersysteem. Door goed onderzoek te doen, wordt de oorzaak van de storing snel achterhaald. Uiteindelijk werd de boosdoener gevonden, een klep ging niet op het juiste percentage open doordat de servomotor stuk was. Er lag een nieuwe klep op voorraad en deze heeft hij vervangen.

 

De Elfstedenhal

Vervolgens op naar de Elfstedenhal! De laagjes die van het ijs worden geschraapt komen in een grote put terecht. Met sproeiers (nozzles) wordt het afgeschraapte ijs gesmolten in de smeltput, deze waren verstopt. Wesley moest in een waterdicht pak de put in om onderhoud te plegen en onderdelen opnieuw te plaatsen. Bijzonder, dit kom je niet iedere dag tegen.

 

De rechtbank in Leeuwarden

Tenslotte naar de rechtbank in Leeuwarden, deze is gevestigd in de binnenstad van Leeuwarden. Er kwamen klachten van buren over veel lawaai. Voor Wesley de uitdaging om de oorzaak te achterhalen. Uiteindelijk kwam hij uit bij de luchtbehandelingskast, de kleppen bleven half gesloten hangen en de klepmotor bleek stuk. Omdat Wesley dit niet direct kon oplossen heeft hij voor een tijdelijke oplossing gezorgd en heeft hij nieuwe onderdelen besteld.

 

Opleidingsmogelijkheden

Wat maakt zijn werk nou zo leuk? Volgens Wesley biedt zijn werk veel opleidingsmogelijkheden en afwisseling. Zo gaat hij binnenkort weer een cursus volgen, dan mag aan stookinstallaties boven de 100KW werken. Het leukste aan zijn werk is met de handen werken, de techniek en zelf uitzoeken hoe iets werkt. Je weet nooit wat je tegenkomt en wat de situatie is. Simpele dingen kunnen heel ingewikkeld in elkaar zitten, dat maakt het werk zo uitdagend.

 

Ben jij na het lezen ook geïnteresseerd geworden? Bekijk dan onze openstaande vacatures of neem contact op met Marissa Sienema 06-202233758 (HR-medewerker).« Naar overzicht