Feestelijke viering 1e paal Zwembad De Welle | Pranger-Rosier

Feestelijke viering 1e paal Zwembad De Welle

Geplaatst op 1 mei 2023


Onder het toeziend oog van vele belangstellenden gaf wethouder Pieter van der Zwan woensdagmiddag 26 april 2023 het officiële startsein voor de bouw van het zwemcentrum De Welle aan de Sportlaan in Drachten. “De werkzaamheden zijn al volop gaande, maar we willen dit bijzondere moment graag vieren met alle betrokkenen en toekomstige gebruikers”, aldus wethouder Van der Zwan. 

Direct na het besluit van de gemeenteraad en de ondertekening van de opdrachten aan Bouwgroep Dijkstra Draisma en Pranger-Rosier Installaties BV zijn begin februari de werkzaamheden gestart voor het bouwrijp maken van de grond. Inmiddels is de bouwput gegraven en zijn de eerste funderingspalen zichtbaar. Om de Sportlaan zoveel mogelijk te ontzien, is vanaf de Zuiderhogeweg een tijdelijke weg aangelegd voor het bouwverkeer. 

Een duurzaam De Welle
Het nieuwe zwemcomplex is zeer duurzaam ontworpen met veel slimme techniek, circulaire materialen en installaties. Toch wordt nog onderzocht of met de huidige energiecrisis er aanvullende mogelijkheden zijn om de energiebehoefte verder omlaag te brengen. Dit wordt voor de zomer nog in de gemeenteraad behandeld. 

Bron: Actief media
 

Meer lezen over dit mooie project? Open hier het nieuwsbericht: Nieuwbouw Zwembad De Welle definitief« Naar overzicht