Ketel vervangen? | Pranger-Rosier

Ketel vervangen?

De laatste jaren zijn de gasprijzen fors gestegen. De komende jaren lijkt deze trend alleen maar door te zetten. Verbruikt u veel energie? Overweegt u dan eens de plaatsing van een nieuwe CV-ketel. Omdat CV-ketels steeds beter worden en een hoger rendement leveren, kan een nieuwe ketel interessant zijn, ook al is uw huidige ketel nog niet aan vervanging toe. Pranger-Rosier kan het rendement van uw huidige ketel meten en u informeren over het rendement dat u kunt behalen met een nieuwe CV-ketel.

De gemiddelde CV-ketel gaat 12 tot 15 jaar mee. Na zo’n tien jaar is het daarom verstandig om u langzaamaan te verdiepen in een nieuwe ketel. Uiteraard zijn wij graag bereid om u hierbij van alle informatie te voorzien. Als uw CV-ketel het dan ineens begeeft bent u voorbereid om de juiste beslissing te nemen

Stel uw CV-ketel moet na tien jaar gerepareerd worden en de reparatiekosten lopen flink op. Dan kan het verstandig zijn om uw ketel niet te laten repareren, maar te vervangen. Ga daarom na of het niet goedkoper is een nieuwe ketel aan te schaffen, rekening houdend met de verwachte levensduur van uw CV-ketel en de hoogte van de reparatiekosten. Wij rekenen het u graag voor.

Als alle gezinsleden ‘s morgens vroeg een warme douche nemen, dan kan het voorkomen dat na twee douchebeurten het warme water op is (dit geldt niet voor doorstroomtoestellen zoals een combiketel). Nieuwe CV-ketels hebben een grotere warmwatercapaciteit en verwarmen uw woning gelijkmatiger. Een verbeterd rendement is dus niet de enige reden om een nog relatief jonge ketel te vervangen. Ook comfort speelt hierin een belangrijke rol.

Gaat u uw huis verbouwen? Vaak is een verbouwing hét moment om de ketel te vervangen, omdat in de nieuwe situatie de ‘oude’ ketel vaak niet meer voldoet. Bijvoorbeeld omdat het vermogen ontoereikend is, of omdat het gewenste warmtecomfort niet aansluit bij uw wensen. Graag bekijken wij uw situatie. Wij kunnen u dan gelijk informeren over mogelijkheden van bijvoorbeeld vloerverwarming, warmtepompen en dergelijke.

Zit u er niet meer warm bij? Wilt u besparen op uw stookkosten? Graag denken wij met u mee. Pranger-Rosier maakt voor uw situatie een passend voorstel. Neemt u contact op met onze adviseurs.