Officiële opening Zwembad De Steur in Kampen | Pranger-Rosier

Officiële opening Zwembad De Steur in Kampen

  • Zwembad de Steur

Geplaatst op 13 januari 2017

Op woensdag 11 januari 2017 is Zwembad De Steur in Kampen officieel geopend. Pranger-Rosier heeft voor dit nieuwe zwembad de Werktuigbouwkundige installaties voor heeft verzorgd. Naast het oude zwembad is nu een nieuw overdekt modern zwemparadijs van 5.200 m2 gerealiseerd in opdracht van de Gemeente Kampen. In het complex zitten recreatiebaden, een wedstrijdbad en er is een buitenbad met zonneweide. In het bouwteam zaten Burgland Bouw (bouwkundig), Hellebrekers (elektronische installaties en KWB (zwemwaterbehandeling).

 

Bij een zwembad komt natuurlijk veel kijken bij de installatie van water, CV, ventilatie, verwarming en koeling. Voor optimaal comfort in en buiten het water regelt de klimaatinstallatie van Pranger-Rosier dat de warmte die aangevoerd wordt in de zwembadinstallatie op de juiste temperatuur is. Elk zwembad heeft een eigen temperatuur en bijpassende luchttemperatuur. De luchttemperatuur is vaak net iets warmer dan het zwembadwater, zodat het water niet gaat dampen. De lucht wordt ingeblazen via grote roosters in het plafond. Al het materiaal wat is gebruikt voor de installaties is bestand tegen chloorwater en chloordampen.

 

Natuurlijk zijn er ook duurzame oplossingen gebruikt voor De Steur. Zo is er een hemelwaterafvoer geïnstalleerd, waarbij het water wordt opvangen in een buffer op een centraal punt. Dit water wordt door een andere installatie van KWB gefilterd om uiteindelijk gebruikt te kunnen worden als zwembadwater. De warmte van het gebruikte douchewater wordt teruggewonnen om onder andere het nieuwe douchewater mee te verwarmen. Tevens worden er luchtbehandelingskasten toegepast met een zeer hoog rendement. Hiermee wordt warmte teruggewonnen welke wordt gebruikt voor opwarming van de ventilatielucht en het zwemwater.

 

Meer informatie of het zwembad een keer bezoeken? Ga dan naar www.desteur.nl

  • Werkvoorbereider Hendrik van der Sluis van Pranger-Rosier
  • Opvangbak douchewater
  • Wedstrijdbad Zwembad de Steur


« Naar overzicht