Resultaat | Pranger-Rosier

Resultaat

Zakelijke samenwerking doen we met een doel: dit moet voor alle partijen voordeel opleveren. Natuurlijk doen we zaken met mensen. Wij hechten erg aan de vaste relatie van onze medewerker met de opdrachtgever. Echter als opdrachtgever wilt u worden ontzorgd. U wilt een installatie goed en voor een redelijke prijs laten realiseren of beheren. Pranger-Rosier Installaties begrijpt dit. Wij zorgen er voor!

Bij een samenwerking maken we afspraken: Welke techniek gaan we realiseren en onderhouden? Wat zijn de beschikbare budgetten en welke keuzes maken we om binnen het budget aan het programma van eisen te voldoen? Wanneer willen we wat gerealiseerd hebben en hoe bewaken wij deze planning? Welke eisen stellen we ten aanzien van de kwaliteit en hoe garanderen wij deze kwaliteit?

Wij bewaken deze afspraken en houden u op de hoogte van de stand van zaken. Door middel van overleg, maar ook door u inzicht te geven in onze systemen middels een web-portal. Zo weet u wat er speelt. Wij sturen het contract op basis van deze informatie en de gemaakte afspraken.

 

Graag vertellen wij u over onze projecten:

 

Ook laten wij u graag meer weten over onze beheercontracten:

  • Beheer Inmarsat Burum
  • Beheer penitentiaire inrichtingen Noord Nederland
  • Beheer Asielzoekerscentra Noord Nederland
  • Onderhoud zorgcomplexen
  • Beheer onderwijsinstellingen
  • Onderhoud Financiële instellingen
  • En vele andere

 

Fryske Akademy Leeuwarden

In dit wetenschappelijke instituut in Leeuwarden heeft Pranger-Rosier alle werktuigbouwkundige installaties voor haar rekening genomen. In de ‘oude’ gebouwen zat bijvoorbeeld geen ventilatie. Alle ruimtes zijn door Pranger-Rosier vakkundig hiervan voorzien, met respect voor het oorspronkelijke interieur. Naast de ventilatie is de Fryske Akademy voorzien van warmtepompen en een HR ketel met een hoog rendement, is overal verwarming aangelegd en is er aan de brandblusinstallaties gedacht. Dit alles in goed overleg met de opdrachtgever en de architect, om het zo esthetisch verantwoord mogelijk aan te leggen.

Terug naar boven

 

Gemeentehuis Dantumadiel

In maart 2016 zijn op het dak van het gemeentehuis in Damwâld 495 zonnepanelen geplaatst. Per jaar gaan de zonnepanelen 114.000 kWh opleveren. Hierdoor zal de energienota van de gemeente de komende 25 jaar waarschijnlijk een derde lager zijn. Pranger-Rosier heeft niet alleen de installatie uitgevoerd, maar ook de zonnepanelen geleverd.

Terug naar boven

 

Ausnutria Hyproca Heerenveen

Pranger-Rosier verzorgt voor Ausnutria Hyproca de werktuigbouwkundige installaties. Het sanitair, de verwarming, koeling en een deel van de brandbeveiliging wordt door onze installateurs verzorgd. Alle tekeningen liggen klaar en zijn volledig in 3D (BIM) uitgetekend. Zo gaan we slim om met tijd en efficiëntie, want hierdoor is alles tot in de puntjes voorbereid. De zogenaamde leidingbrug in de fabriek is maar liefst 200 meter lang. Door Pranger-Rosier zijn logistieke oplossingen bedacht om alle leidingen van bijvoorbeeld de CV, stoom en de waterleiding efficiënt en natuurlijk veilig op hoogte te hangen.

Terug naar boven

 

Combischool Koudum

De basisscholen CBS it Grovestinshof en OBS de Welle zijn als gecombineerde school verder gegaan. Pranger-Rosier was bij dit nieuwbouwproject verantwoordelijk voor de elektrotechnische en werktuigkundige installaties. Het schoolgebouw voldoet aan de eisen van de ‘Frisse Scholen. Dat betekent dat het een schoolgebouw is met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur en comfort, licht en geluid.

Voor het installatiewerk is gekozen voor LED verlichting met in de klaslokalen bewegings- en daglichtsensoren. Energie wordt opgewekt door 120 indak zonnepanelen, die netjes verzonken liggen tussen de dakpannen. Om de temperatuur en luchtkwaliteit te waarborgen is er gebruik gemaakt van een warmtepomp, vloerverwarming, luchtbehandelingskast en luchtverdeelslangen.

Terug naar boven

 

Ecostyle Oosterwolde

Bij de nieuwbouw van het kantoor en magazijn van ECOstyle, heeft Pranger-Rosier het installatiewerk verzorgd. Het gebouw is zeer duurzaam ontworpen en gebouwd, ook om hiermee het BREEAM Outstanding certificaat te halen met vijf sterren. BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Outstanding met de vijf sterren is hierin het hoogst haalbare niveau. Om dit te behalen voor ECOstyle hebben we zelf het hele installatieontwerp omgebouwd zodat het binnen de kaders van BREEAM paste.

 

De gebouwen van Ecostyle zijn zelfvoorzienend op het gebied van energie. Uniek is het innovatieve klimaatsysteem wat we in het kantoorgebouw plaatsten, een Triple Aquasysteem. Een soort VRV-installatie die kan koelen en verwarmen met water. Dit maakt het systeem klaar voor de toekomst, zeker omdat in 2020 geen schadelijk koudemiddel meer is toegestaan in dergelijke systemen. Bij dit systeem wordt helemaal geen koudemiddel gebruikt. Pranger-Rosier is de eerste in Nederland die dit systeem toepast.

 

Op 8 maart 2016 hebben heeft Ecostyle in Londen de BREEAM Award® in ontvangst mogen nemen voor het meest duurzame industriële gebouw van Europa!

Terug naar boven

 

Ikea Zwolle

Voor de nieuwbouw van de Ikea in Zwolle in 2015 heeft Pranger-Rosier de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties mogen realiseren. Duurzaamheid was één van de speerpunten. Daartoe is er een groot aantal duurzaamheidsmaatregelen getroffen: onder andere circa 10.000 m2 PV-panelen op het dak, een tiental urban windmills, warmteterugwinning, een thermisch actieve verdiepingsvloer en WKO-pompen.

Terug naar boven

 

Elfstedenhal Leeuwarden

 

Voor de Elfstedenhal is Pranger-Rosier verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van onder andere de klimaatinstallaties en de ijsinstallaties met een onderhoudscontract van 25 jaar. Een optimaal klimaat in de ijshal draagt bij aan de kwaliteit én de snelheid van het ijs, maar ook zeker aan het comfort van de schaatsers. Lees meer

Terug naar boven

 

Inmarsat Burum

 

De 'Grutte Earen' van Burum, wie kent ze niet? Deze enorme satellietontvangers spelen een grote rol in het mogelijk maken van communicatie. Wereldspeler Inmarsat zit hier achter: marktleider op het gebied van satellietcommunicatie voor het plaatsen op de wereld waar gewone telefonie niet mogelijk of onbetrouwbaar is. Pranger-Rosier verzorgt al jaren naar grote tevredenheid van Inmarsat het onderhoud vaan de gebouwgebonden installaties vna de satellietontvangers. Lees meer

 

Terug naar boven