Waterontharders | Pranger-Rosier

Waterontharders

Waarom uw water ontharden?
Kalkaanslag ontstaat wanneer u water verwarmt. De hoeveelheid kalkafzetting hangt af van de hardheid van het water. De waterhardheid in Nederland verschilt per gemeente. Zacht water heeft een aantal belangrijke voordelen boven hard water. Uw sanitair, wasmachine en boilers gaan bijvoorbeeld een stuk langer mee. Kalkaanslag is namelijk verleden tijd! En koffie en thee smaken meteen een stuk beter. Wist u trouwens dat het energie bespaart als u uw water onthardt? Hieronder bespreken we nog enkele belangrijke voordelen van waterontharding.

Kalk verwijderen is beter voor gezondheid en veiligheid
Kalkaanslag vermindert de leidingdruk en het watertransport in uw waterleidingen. Hierdoor raken deze op den duur verstopt. Dit is vooral vervelend. Teveel kalkafzetting in uw warmwatervoorziening kan zelfs gevaarlijk zijn. Als zich teveel kalk afzet in uw warmwatervoorziening, raken verwarmings-elementen hun warmte steeds moeilijker kwijt. Hierdoor raakt het apparaat uiteindelijk oververhit. Kortom, het is belangrijk om kalkafzetting zoveel mogelijk te voorkomen. U legt misschien niet direct de link tussen waterontharding en de huid. Toch kan hard water leiden tot minder soepel haar en een geïrriteerde huid. Dankzij de waterontharder die wij voor u kunnen leveren en monteren voelen uw huid en haar weer zacht en soepel.

Kalk verwijderen en verlaag uw kosten
Wist u dat u met de installatie van een waterontharder geld en energie bespaart? Hoe meer kalkaanslag in uw warmwatervoorziening, hoe meer energie deze gaat slurpen. Dat brengt vervolgens weer hogere energiekosten met zich mee.

Installatie van een waterontharder
De installatie van een waterontharder is altijd maatwerk, ieder huis is immers anders. Wij komen graag bij u aan huis om de beste installatiewijze van uw waterontharder te bepalen. Altijd een passende oplossing met waterontharders van onder andere Digisoft en SensorSoft. Wij voorzien u graag van advies en verrichten de installatie dan ook snel en deskundig.