Woonzorglocatie Toutenburg voorzien van moderne gemakken | Pranger-Rosier

Woonzorglocatie Toutenburg voorzien van moderne gemakken

Geplaatst op 14 november 2019

Zorgorganisatie Noorderbreedte biedt voornamelijk zorg aan ouderen in Fryslân. Op de plek van het verouderde ''Nieuw-Toutenburg'' in Noardburgum wilde Noorderbreedte een toekomstbestendige locatie realiseren waar 120 bewoners een eigentijdse woning met toegang tot moderne faciliteiten zouden hebben. Men schakelde Pranger-Rosier Installaties in voor dit nieuwbouwproject, genaamd ‘Toutenburg’.

 

Inmiddels zijn de woningen gerealiseerd en hebben de bewoners van voormalig ‘Nieuw Toutenburg’ hun woning betrokken in het nieuwe complex.Toutenburg is een TopCare Expertise centrum voor het syndroom van Korsakov en ouderen met psychiatrische problemen in Friesland. Hier wordt 24/7 zorg geboden.

 

Projectomschrijving

Pranger-Rosier heeft de gebouw gebonden installaties uitgevoerd, elektrotechnisch en werktuigbouwkundig. Pranger-Rosier heeft in het bouwteam het volledige installatieconcept uitgewerkt en vervolgens gerealiseerd. Het voordeel voor de bewoners/zorgverleners is dat ze nu een duurzame installatie hebben, waarbij ze ook de mogelijkheid hebben om te koelen.

 

Pranger-Rosier heeft het eerdergenoemd werk verricht voor maar liefst 6 woongebouwen met 20 kamers, 2 huiskamers en aanverwante ruimten en een werkgebouw waar dagbesteding plaatsvindt. Binnenkort starten we met het ‘Boschhuis’. Dit gebouw huisvest de centrale diensten en wordt ca. week 20 opgeleverd.

 

Snel schakelen voor sprinklerinstallatie

Op het moment dat het werk reeds in uitvoering was, is er door de opdrachtgever besloten de woongebouwen te voorzien van een sprinklerinstallatie. “Dit hebben wij, door snel te acteren, nog kunnen inpassen in de planning. Hiervoor zijn honderden meters terreinleiding aangebracht en is er centraal op het terrein een pompgebouw geplaatst. Dit gebouw zorgt er in geval van brand voor dat de sprinklerinstallatie in het betreffende gebouw wordt voorzien van water.” zo vertelt projectleider Klaas Buikema.

 

 « Naar overzicht