Zwembad De Krim officieel geopend | Pranger-Rosier

Zwembad De Krim officieel geopend

Geplaatst op 6 juli 2017

De openingshandeling werd verricht door Menno Siebinga, zoon van de dinsdag overleden Roelf Siebinga. Roelf Siebinga speelde een cruciale rol bij de oprichting van Exploitatiemaatschappij De Krim en was tot op hoge leeftijd een trouwe en gewaardeerde aandeelhouder. Menno gleed samen met zijn kinderen van de familieglijbaan door het lintje en daarmee werd het zwembad geopend verklaard.

In september vorig jaar werd het oude zwembad gesloopt. De bouw van het nieuwe, grotere bad werd volgens De Krim zoveel mogelijk uitgevoerd door Texelse bedrijven, maar Pranger-Rosier Installaties heeft de werktuigkundige installaties mogen verzorgen.

 

“De bouw is goed en volgens planning verlopen”, aldus directeur Iwan Groothuis. “Daar zijn we heel blij mee, zeker met het oog op de zomervakantie die nu voor de deur staat. Alle betrokken partijen hebben de afgelopen maanden met man en macht gewerkt om de deadline te halen. Het slopen van het oude zwembad en bouwen van het nieuwe zwembad in negen maanden is een unieke prestatie, want dit is flink sneller dan de tijd die hier normaal voor staat. Hierbij hebben we de overlast voor onze gasten tot een minimum kunnen beperken.”

Het nieuwe binnen- en buitenzwembad kent diverse attracties, waaronder drie waterglijbanen, een wildwaterbaan en een interactieve waterspeeltuin. Het zwembad is chloorarm. Het bad is in eerste instantie bedoeld voor gasten van De Krim. Buiten het hoogseizoen zal het zwembad tegen betaling ook toegankelijk zijn voor daggasten.

 

Zie ook het nieuwsbericht van 11 april j.l.

 « Naar overzicht